10 goede redenen om een campervan te kopen

vrijdag 20 maart 2020
Ben je op zoek naar een geschikte camper voor je volgende kampeervakanties? Overweeg dan zeker eens om een van/campervan/camperbus te kopen. De omgebouwde bestelwagen is compacter en dus discreter en flexibeler, maar biedt tegelijk evenveel comfort als een klassieke camper. We zetten hieronder nog eens alle voordelen van een campervan op een rijtje!

1/ Compact en discreet

De campervan is met een lengte van 4,78m tot 6,36m en breedte van ongeveer 2m, heel wat compacter dan een camper. Je kan de campervan dus makkelijk overal parkeren, wat betekent dat je ook kan kamperen waar je maar wil. De hoogte varieert dan weer van model tot model. Mooi meegenomen: alle campervans onder de 2 meter kunnen zonder problemen de parkeergarage in.

Onder andere door die afmetingen zijn campervans niet zo opvallend en minder herkenbaar dan motorhomes. Ze gaan dan ook moeiteloos in de omgeving op. Voor eigenaars die belang hechten aan anonimiteit en discretie kan dat een belangrijke reden zijn om een campervan te kopen. Tot slot maakt het zo'n van ook de ideale kandidaat om als tweede wagen te kiezen, want je kan er perfect je dagdagelijkse verplaatsingen mee doen.


2/ Een campervan kopen is goedkoper

De groeiende belangstelling van enkele grote merken in campervans, denk aan Bürstner, of Chausson, biedt geïnteresseerde kopers heel wat voordelen op vlak van prijs. Een campervan brengt de camper werkelijk binnen het bereik van iedereen. Zo kan je al een campervan kopen vanaf €40.000, terwijl een volledig uitgeruste camper minstens €50.000 kost. Natuurlijk hangt de exacte prijs van de campervan ook af van model tot model. Sommige mensen zijn meer dan tevreden met een instapmodel, anderen willen liever een meer uitgeruste campervan.

3/ Optimaal bewoonbaar

Door een campervan te kopen, hoef je bovendien niet in te boeten aan comfort, integendeel. Hoewel de leefruimte iets kleiner is door de originele carrosserie van de bestelwagen, voldoet de campervan niettemin aan alle verwachtingen. Zo zal je in campervans precies dezelfde apparatuur en technologieën terugvinden als in andere campers. Dat gaat van zonnepanelen tot flatscreen-tv en satelliet antenne.

De functionele, slimme indeling zorgt er trouwens voor dat de beschikbare ruimte volledig benut wordt. Zo kan het bed vaak volledig of gedeeltelijk ingeklapt worden. Hetzelfde geldt voor de verschuifbare of afneembare banken in de zithoek of zelfs de wastafel in het toilet. De keuken is zoals in klassieke campers compact, maar eveneens functioneel en uitgerust met de beste apparatuur. Zelfs een koelkast past tegenwoordig zonder problemen aan boord!


4/ Naar eigen smaak

Ook aan het esthetische aspect wordt bij het kopen van een campervan voldoende aandacht besteed. De verschillende merken zetten steeds meer in op een gepersonaliseerde afwerking. Dat gaat van de carrosserie tot de bekleding, sfeer en decoratie. Zo kan je campervans nu soms tot wel in tien verschillende buitenkleuren bestellen, een luxe die je niet hebt bij de klassieke motorhomes.5/ Contact met buiten

De mogelijkheid om de deuren, met scharnieren of schuiven, breed te openen, heeft verschillende voordelen. Zo kan je via de schuifdeuren de campervan optimaal verluchten. Tegelijk geniet je ook meer van de omgeving. Al kokend profiteer je van een heerlijk buitengevoel. Zo blijft het kampeergevoel steeds bewaard, ondanks al de luxe.


6/ Goeie rijervaring

Het feit dat een campervan vertrekt van een bestelwagen heeft verschillende voordelen op vlak van de prestaties en rijervaring. Zo rijdt de campervan eigenlijk als een personenauto, maar zit je wel hoger, waardoor je het verkeer goed overziet. Sommige modellen hebben dan ook dezelfde kenmerken op de weg als een moderne volumewagen of SUV. Andere, zwaardere modellen gaan meer naar een bedrijfswagen.

Net als met een klassieke bestelwagen, kan je met de campervan werkelijk overal heen. Zelfs op de kleinste wegen of in de bergen hoef je je geen zorgen te maken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor parkeren. Dat gaat met een campervan heel wat vlotter dan bij een motorhome.


7/ Voor meer dan vakantie

Hoewel campervans vooral ontworpen zijn voor vakantie en ontspanning, hebben sommige omgebouwde bestelwagens het bijkomende voordeel dat ze ook in het dagelijks leven kunnen worden gebruikt als vervanging voor een auto.

Woon-werkverkeer, kinderen naar school brengen, winkelen: veel mensen die een campervan kopen, kunnen uiteindelijk zonder extra wagen. Zo bewijst de campervan nog eens zijn veelzijdigheid: tijdens de week te gebruiken voor praktische zaken, in het weekend er heerlijk op uit!

8/ Groot laadvermogen

Met een campervan hoef je bovendien nooit meer schrik te hebben voor de test op de weegschaal. Een campervan heeft namelijk een hoger laadvermogen dan je zou denken: tussen 500 en 600kg, afhankelijk van het model en de uitvoering.

9/ Ook niet te vergeten

Verder zijn campervans natuurlijk uitgerust met airconditioning en rijhulpmiddelen zoals achteruitrijsensoren, cruise control of elektrische spiegels. Ook op vlak van veiligheid is alles voorzien: er zijn dubbele airbags, ESP in combinatie met ABS…

10/ Ruime keuze

Wel interesse gekregen om een campervan te kopen? Dan zal je al gauw onder de indruk zijn van het uitgebreide aanbod. Van de grootste tot kleinere modellen: voor elk is er wat wils. Elk jaar komen er trouwens nog nieuwe spelers bij, terwijl gevestigde merken hun aanbod blijven uitbreiden en aanpassen op maat.


Hebben we je warm gemaakt voor een kampeertrip met een campervan? Bekijk dan gerust eens ons aanbod online of kom langs in onze showroom. Bij ons vind je alvast het grootste aanbod campervans in België. Bovendien vertegenwoordigen we de drie uitvinders van de campervan op de Belgische markt: Adria, Knaus en Westfalia.

Om je een oplossing volledig op jouw maat aan te bieden, begeleiden we je steeds van A tot Z bij de keuze van je campervan. Zo kan jij daarna ten volle genieten van je nieuwe aankoop!